Seizoensbericht Herfst

Het boerencluster van de Raphaëlstichting brengt elk seizoen een nieuwsbericht uit. Het bericht van Herfst 2023 kun je hier downloaden.


Vacature voor biodynamische tuinvakman (m/v) met affiniteit voor zorg

Voor het reilen en zeilen van onze tuin zoeken we een vakman (m/v) met een ondernemende houding, die flexibel is en gaat voor de biodynamische tuinbouw. Het ondernemen zit zoals ze ook wel zeggen verweven in je DNA. Wat doe je wanneer de oogst mislukt is? Wat ga je doen met een overschot aan pompoenen? Met jouw commerciële vaardigheden weet je met jouw collega’s en binnen je netwerk altijd een oplossing te vinden. Samen met je collega draag je de verantwoordelijkheid voor onze 1 hectare tuin en zorg je voor het begeleiden van onze deelnemers, stagiaires en vrijwilligers. Lees verder bij vacatures

.


Flexkracht Begeleider Woonhuis

Voor de woonlocaties zijn we op zoek naar een collega die flexibel diensten bij ons wil draaien. Als flexkracht ben je flexibel inzetbaar, bij openstaande diensten, verlof en ziekte van de vaste medewerkers. Jij bepaalt altijd zelf wanneer je werkt. Ideaal te combineren met een gezin of eventueel andere baan. Lees hier verder.



Zondag 14 mei, 2 juli en zaterdag 9 september: tuindiners bij De Noorderhoeve

15.30 uur welkom op de Noorderhoeve
16.00 uur rondleiding op het boerenerf
17.00 uur diner in de eetzaal of op het terras

biologisch-dynamisch – smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Om de oogst samen te vieren, organiseren Jeroen, David en Ilse dit jaar vier keer een Tuindiner. Jeroen en David zijn bevlogen boeren van de biodynamische zorgboerderij De Noorderhoeve. Zij vertellen enthousiast hun verhaal tijdens de rondleiding die zal plaatsvinden op het boerenerf; langs de groentes op de akkers en de koeien en de geiten in de wei.
De ingrediënten van het diner komen grotendeels van de Noorderhoeve of andere biologisch-dynamische of biologische boerderijen. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten.
Ilse bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. Het diner is alcoholvrij.

Kosten: 39,- euro. Prijs voor kinderen in overleg.

Locatie: De Noorderhoeve
Duinweg 125 in Schoorl
www.noorderhoeve.nl

Meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch: 072-5644752
contact@voedsaam.nl; www.voedsaam.nl

De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodyneren van de BD-Vereniging. Kijk voor meer diners op: www.bdvereniging.nl/biodynamisch-dineren.


Vacature voor een secretaresse

aankondiging

Meedenken, ontwikkelen en verbeteren. Dat is wat jij als Secretaresse bij ons komt doen! Op een boerderij, waar we trots op zijn, samen met een jong team! Help jij mee met het bouwen van de Noorderhoeve? Kijk dan hier naar de omschrijving van de vacature.


LENTE 2022 | Mijn lievelingsdier | Laetitia 💚 Pedro de ezel

Als het even kan, maakt Laetitia met ezel Pedro, pony Janneke of met de kleine kalfjes een wandeling door het Noorderhoeve bosje. Laetitia houdt van alle dieren maar Pedro is toch wel haar favoriet: “Ik vind hem gewoon ontzettend lief.”
Natuurlijk heeft Pedro een halster om en houdt Laetitia hem vast aan een touw. Maar tijdens de wandeling geeft ze hem bewust zoveel mogelijk ruimte zodat hij zijn eigen weg kan kiezen. “Ik vind het bijzonder dat dieren zich onderwerpen aan de mens,” licht Laetitia toe. “Daarom geef ik ze op de wandeling wat ruimte terug. Als ze zelf mogen kiezen, voelen ze zich vrij.”
Rustig blijven
Pedro kiest op de voorjaarswandeling voor de bermen met fluitenkruid en gras, waar hij gulzig grote happen uit neemt. Maar als Laetitia aanstalten maakt om door te lopen, volgt hij haar gedwee. Hoe komt het dat de eigenwijze ezel zich zo volgzaam gedraagt in haar gezelschap? “Omdat ik rustig ben, is Pedro dat ook. Rustig blijven, rustig blijven. Dat vinden alle dieren fijn.”


Crowdfundactie Kippenkar

Deze lente is Marco Ros, eigenaar van restaurant de Zilte Zoen in Schoorl, verliefd geworden op de Noorderhoeve. Inmiddels is hij een grootafnemer geworden van onze hamburgers en nu wil hij ook biodynamische eieren in zijn gerechten verwerken. Helaas hebben we te weinig kippen om aan zijn grote vraag te voldoen. Daarom heeft Marco spontaan een crowdfundactie op touw gezet voor een tweede kippenkar waarin ‘de kippen als koninginnen leven’, aldus Marco. Doe je ook mee? Klik dan hier voor de actie.