Wonen

Wonen-Biodynamische-zorgboerderij-Noorderhoeve-Schoorl

In twee kleinschalige woonhuizen biedt de Noorderhoeve een veilige en gezellige thuishaven voor mensen met een zorgindicatie (GGZ 1 t/m 3 en VG 3 t/m 6). Met elke bewoner gaan we op zoek naar het optimaliseren van de levenskwaliteit. Degene die dat wil, krijgt ontwikkelingskansen naar meer zelfstandigheid. Op de Duinweg hebben we negen zorg-appartementen en op het Grote Heklaantje hebben we acht zorg-appartementen. Daarnaast biedt de Noorderhoeve ook ambulante begeleiding aan.

Wonen en werken op de boerderij
We hebben in totaal 17 woonplekken voor mensen met affiniteit voor het boerenleven. Onze bewoners zijn dus gemotiveerd om mee te werken op de boerderij. Elke bewoner heeft een eigen appartement met badkamer. Daarnaast delen ze met huisgenoten een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. We koken en eten met elkaar en gebruiken hiervoor zoveel mogelijk producten van de eigen boerderij. Er zijn regelmatig groepsactiviteiten, zoals koekjesbakken, wandelen of een uitje. De begeleiding wordt om 22 uur overgenomen door een slapende nachtwacht.

Aanleunwoningen
Binnen de 17 woonplekken zijn er 4 aanleunwoningen met ook een eigen keuken. Vanuit de verbinding met de groep kunnen deze bewoners vormgeven aan een zo zelfstandig mogelijk leven. Zo krijgen zij zorg op maat.

Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding op maat
Deelnemers in onze dagbesteding die op zichzelf wonen, kunnen vanuit de Noorderhoeve woonondersteuning op maat krijgen. Waar nodig helpt een ambulant begeleider hen bij de administratie, het huishouden of sociale contacten. Vervoer naar de dagbesteding op de boerderij kan ook geregeld worden.

Meer informatie
Heb je vragen over onze woonmogelijkheden voor jezelf, een cliënt of verwant? Neem dan contact op met onze Teamleider Wonen, Sanne Osinga via het secretariaat: secretariaat@noorderhoeve.nl. Direct aanmelden kan ook via dit aanmeldformulier.