Leren

2202 1204 zaaien_7253

De Noorderhoeve heeft educatie hoog in het vaandel staan. Voor deelnemers in de dagbesteding, schoolklassen, jongeren, jongvolwassenen en stagiaires hebben we diverse activiteiten en scholingstrajecten.

Noorderhoeve School: agrarische kennis en persoonlijke ontwikkeling
Voor deelnemers van de dagbesteding hebben we de Noorderhoeve School opgezet. Van september tot en met maart bieden we twaalf cursussen aan. Naast verdieping van agrarische (vak)kennis en vaardigheden is het lesprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod is afgestemd op de ontwikkelingswensen van de deelnemers. De lessen zijn opgebouwd uit theorie en praktijk. Kijk hier voor het lesprogramma 2021-2022.

Stage lopen: ervaring opdoen als boer of woon/werkbegeleider
Voor studenten van zorg- en landbouwopleiding hebben we het jaarrond stageplekken. Stagiaires zijn welkom om praktijkervaring op te doen als biodynamische boer, zorgboer, woonbegeleider of werkbegeleider. Ook hebben we plekken voor maatschappelijke stages. De Noorderhoeve is een gecertificeerd leerbedrijf; stagiaires worden begeleid door een professional.

Schoolklassen: graanklasje, meewerkdagen en rondleidingen
Groep drie van de vrijeschool in Bergen komt in het voorjaar graan zaaien; het opkomende gewas verzorgen ze gedurende het hele seizoen. Het rijpe graan oogsten ze na de zomervakantie; ze malen het tot meel en bakken er brood van. Daarnaast zijn schoolklassen welkom voor meewerkdagen of rondleidingen.

Meer informatie
Heb je vragen over onze leer-werktrajecten voor jezelf, een cliënt of verwant? Of wil je langskomen met een schoolklas? Neem dan contact op via ons secretariaat: secretariaat@noorderhoeve.nl of tel. 072 509 17 38.