Zondag 26 mei en zaterdag 20 juli: Tuindiner bij De Noorderhoeve

Om de oogst samen te vieren, organiseren Lydia en Ilse dit jaar weer Tuindiners. Lydia is een betrokken tuinder van de biodynamische zorgboerderij de Noorderhoeve. Zij vertelt enthousiast haar verhaal over het belang van gezonde voeding tijdens de rondleiding die zal plaatsvinden op het boerenerf. We gaan langs de groentes op de akkers, de varkens, geiten en de koeien in de wei. Lydia vertelt over de authentieke manier van karnemelk en boter maken.
De ingrediënten van het diner komen grotendeels van de Noorderhoeve en andere biodynamische of biologische boerderijen in Nederland. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten. Ilse bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde.

Programma:
– 16.45 uur welkom op de Noorderhoeve
– 17.00 uur rondleiding op het boerenerf
– 18.00 uur diner in de eetzaal of op het terras

Kosten: 49,- euro; prijs voor kinderen in overleg.
Locatie: De Noorderhoeve, Duinweg 125 in Schoorl

Aanmelden: Ilse van den Bosch: tel. 072-5644752, e-mail: contact@voedsaam.nl; meer info: www.voedsaam.nl

De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodyneren van de BD-Vereniging. Kijk voor meer diners op: www.bdvereniging.nl/biodyneren

.Vacature voor biodynamische tuinvakman (m/v) met affiniteit voor zorg

Voor het reilen en zeilen van onze tuin zoeken we een vakman (m/v) met een ondernemende houding, die flexibel is en gaat voor de biodynamische tuinbouw. Het ondernemen zit zoals ze ook wel zeggen verweven in je DNA. Wat doe je wanneer de oogst mislukt is? Wat ga je doen met een overschot aan pompoenen? Met jouw commerciële vaardigheden weet je met jouw collega’s en binnen je netwerk altijd een oplossing te vinden. Samen met je collega draag je de verantwoordelijkheid voor onze 1 hectare tuin en zorg je voor het begeleiden van onze deelnemers, stagiaires en vrijwilligers. Lees verder bij vacatures

.


Flexkracht Begeleider Woonhuis

Voor de woonlocaties zijn we op zoek naar een collega die flexibel diensten bij ons wil draaien. Als flexkracht ben je flexibel inzetbaar, bij openstaande diensten, verlof en ziekte van de vaste medewerkers. Jij bepaalt altijd zelf wanneer je werkt. Ideaal te combineren met een gezin of eventueel andere baan. Lees hier verder.Zondag 14 mei, 2 juli en zaterdag 9 september: tuindiners bij De Noorderhoeve

15.30 uur welkom op de Noorderhoeve
16.00 uur rondleiding op het boerenerf
17.00 uur diner in de eetzaal of op het terras

biologisch-dynamisch – smaakvol – gezellig – vers – inspirerend

Om de oogst samen te vieren, organiseren Jeroen, David en Ilse dit jaar vier keer een Tuindiner. Jeroen en David zijn bevlogen boeren van de biodynamische zorgboerderij De Noorderhoeve. Zij vertellen enthousiast hun verhaal tijdens de rondleiding die zal plaatsvinden op het boerenerf; langs de groentes op de akkers en de koeien en de geiten in de wei.
De ingrediënten van het diner komen grotendeels van de Noorderhoeve of andere biologisch-dynamische of biologische boerderijen. De pure smaak van groenten, fruit, kruiden, granen, noten, peulvruchten, zuivel en eieren vormen de basis van de gerechten.
Ilse bereidt de maaltijd met oog voor harmonie, voedend voor lichaam, ziel en geest en met aandacht voor moeder aarde. Het diner is alcoholvrij.

Kosten: 39,- euro. Prijs voor kinderen in overleg.

Locatie: De Noorderhoeve
Duinweg 125 in Schoorl
www.noorderhoeve.nl

Meer informatie en aanmelden:
Ilse van den Bosch: 072-5644752
contact@voedsaam.nl; www.voedsaam.nl

De Tuindiners zijn onderdeel van het project Biodyneren van de BD-Vereniging. Kijk voor meer diners op: www.bdvereniging.nl/biodynamisch-dineren.


Vacature voor een secretaresse

Meedenken, ontwikkelen en verbeteren. Dat is wat jij als Secretaresse bij ons komt doen! Op een boerderij, waar we trots op zijn, samen met een jong team! Help jij mee met het bouwen van de Noorderhoeve? Kijk dan hier naar de omschrijving van de vacature.Crowdfundactie Kippenkar

15 januari 2022. Deze lente is Marco Ros, eigenaar van restaurant de Zilte Zoen in Schoorl, verliefd geworden op de Noorderhoeve. Inmiddels is hij een grootafnemer geworden van onze hamburgers en nu wil hij ook biodynamische eieren in zijn gerechten verwerken.


Wij zijn De Noorderhoeve

De Noorderhoeve is een biodynamische zorgboerderij aan de Duinrand in Schoorl. Bij ons staat de vitaliteit van mensen, dieren en aarde voorop.

We bieden dagbesteding en woon-werkplekken aan mensen met een langdurige zorgvraag. Daarnaast zijn we een leer-werkbedrijf voor jongvolwassenen met afstand tot het onderwijs en de arbeidsmarkt. Door het contact met de dieren, planten en natuur kunnen mensen bouwen aan zelfvertrouwen, zelfrespect en nieuwe kansen in de maatschappij. Wij vinden het belangrijk dat iedereen, die een bijdrage levert aan de boerderij, zelf kan groeien aan het werk dat hij of zij doet. Daarbij hebben we respect voor elkaars anderszijn.

Bij alles wat wij doen, staat de landbouw centraal. Op 45 hectare houden we melkvee, jongvee, geiten en kippen en telen we groentes, kruiden, bloemen en fruit. Naast de productie van biodynamische voeding ontwikkelen wij een gastvrij boerenlandschap met een grote biodiversiteit. Zo hebben we kruidenrijke slootkanten, moerasbermen, paddenpoelen, natuurbos met wandelpaden en broedplaatsen voor uilen, ijsvogels en andere vogelsoorten. Op ’t Grote Heklaantje onderhouden we een waterberging.