Werken

Werken-Biodynamische-zorgboerderij-Noorderhoeve-Schoorl

Op de Noorderhoeve kunnen mensen met een verstandelijke beperking of GGZ-achtergrond meewerken op de boerderij en opbloeien aan het werk. Een vakman/sociaaltherapeut geeft ondersteunende en invoelende begeleiding in een overzichtelijk werkgebied. De focus ligt op wat de deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen en waar ze plezier in hebben. De begeleiding is maatwerk. De leermomenten zijn op sociaal, emotioneel en vaktechnisch vlak.

Op de Noorderhoeve hebben we vijf verschillende werkgebieden:

  • De veehouderij: samen met de boeren dragen de deelnemers zorg voor de melkkoeien, het jongvee, de kippen, geiten, paarden en ezel. De dieren worden gevoerd en de stallen uitgemest.
  • De tuin: samen met de tuinders helpen de deelnemers bij het planten, zaaien, wieden en oogsten van de groentes, kruiden, bloemen en het fruit.
  • Onderhoud en techniek: samen met de klusser helpen de deelnemers mee om het erf, de werkgebouwen en de woonhuizen te onderhouden.
  • De zuivelwerkplaats: samen met de zuivelmakers maken de deelnemers dagverse zuivel en kaas.
  • De overblijf: samen met een vrijwilliger zorgen de deelnemers dat er koffie en thee in de pauzes is en dat de gezamenlijke ruimtes schoon en gezellig zijn.

Meer informatie
Heb je vragen over onze dagbesteding voor jezelf, een cliënt of verwant? Neem dan contact op met onze Teamleider Werken, Marije Graef, m.graef@noorderhoeve.nl. Direct aanmelden kan ook via dit aanmeldformulier.