Schenkingen / ANBI

De-Koperen-Koning-288x288

Het Raphaëlfonds is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
Het RSIN nr. is 816037772. Het e-mailadres is: info@raphaelfonds.nl

Beleid
In het beleid van het Raphaëlfonds staat de ondersteuning van activiteiten – met name activiteitencentra en werkplaatsen – centraal mede gelet op de nieuwe wet WMO. Verder is een speerpunt de antroposofische deskundigheidsbevordering van medewerkers en cliënten en desbetreffend onderzoek.
Zie ook het beleidsplan hieronder.

De balans
Het vermogen van het Raphaëlfonds bedraagt circa 2 miljoen euro, waarvan circa 1,5 miljoen euro is belegd. Op de balans staan twee panden en twee percelen grond. Voor de twee panden in eigendom is een onderhoudsvoorziening getroffen van 37.000 euro.

Beleidsplan 2025-2030

Het bestuur van stichting Raphaëlfonds wil met haar actuele en vernieuwde missie/visie, opgesteld in 2024 projecten en onderzoek ondersteunen, die het gemeenschapsleven in de Raphaëlstichting verrijken en vernieuwen en/of de antroposofische zorg toekomstbestendig maken.

Wij geven de voorkeur aan innovatieve en duurzame initiatieven met relevantie voor of verwantschap met de Raphaëlstichting die niet (volledig) met reguliere zorggelden tot stand kunnen komen.

Wij streven naar innovatie/ vernieuwing op gebied van de antroposofie en de antroposofische zorg om de antroposofie en de antroposofische zorg nog meer toekomstbestendig en nog meer aansprekend te maken en ook beter passend in deze tijd.

Op het gebied van duurzaamheid kijken we niet alleen naar duurzaamheid vanuit milieu, maar ook duurzame verbindingen tussen gemeenschappen.

De activiteiten die wij ondersteunen hebben een duurzaam karakter waardoor een blijvende beweging in gang wordt gezet. Eenmalige activiteiten, zoals evenementen, ondersteunen we alleen als zij een impuls geven aan verbinding, verdieping tussen mensen.

Onze voorkeur gaat uit naar projecten die na de opstart op eigen kracht geëxploiteerd en onderhouden kunnen worden.

Onze doelstellingen voor 2025-2030

1) Gelijkwaardig meedoen; projecten waarin het gelijkwaardig meedoen van cliënten centraal staat en waarbij hun talenten en verbinding met de samenleving worden versterkt.

2) Gezond leven en werken; duurzame initiatieven die bijdragen aan gezond leven en werken, nu en in de toekomst.

3) Antroposofie 2.0; de ontwikkeling van methodieken en scholing, die de antroposofische kennis en kunde verteerbaar en toegankelijk maken voor de nieuwe generatie zorgmedewerkers, cliënten en verwanten.

4) Toekomstbestendige antroposofische zorg; onderzoeken en innovaties, waaronder ook technologische innovaties, die de antroposofische zorg laten aansluiten op de toekomst en toekomstige generaties.

5) Samen Vooruit; in co-creatie werken, zoals het samen optrekken met de vriendenstichtingen binnen de Raphaëlstichting.

 

Financiële verantwoording

Archief