Algemeen

Iambe bakkerij

Wij zijn een dagbestedingscentrum met diverse locaties in hartje Amsterdam.
Onze producten worden bereid door mensen met een verstandelijke beperking. Dat maakt ze zo bijzonder. Alles gemaakt met liefde voor het product en zorg voor de mens erachter. Dit alles onder begeleiding van professionele begeleiders.

Locaties
Aan de van Ostadestraat is onze biologische bakkerij gevestigd.

In het Amstelpark is onze textielwerkplaats waar producten van vilt, wol en katoen worden gemaakt.

Onze winkel aan het van der Helstplein verkoopt het brood & banket en de cadeauartikelen van textiel die door ons gemaakt zijn. Tevens kunnen onze klanten er terecht voor een kopje koffie met iets lekkers.

Op buitenwerkplaats Jeugdland in Amsterdam Oost werken we met de handen in de aarde; we zaaien, wieden, oogsten en genieten van de buitenlucht.

Ambachtelijk en biologisch
Al tien jaar bakken we biologische producten, we zijn dan ook EKO en SKAL gecertificeerd. Voor ons zuurdesembrood maken we gebruik van ons eigen moederdeeg. De broden worden gebakken op een stenen vloer, voor een heerlijke krokante korst. Het grootste deel van het proces is handwerk, met een beetje hulp van machines.

Assortiment en mogelijkheden
We bieden uiteraard traditionele broden zoals licht tarwe en volkoren, maar ook speciaal brood zoals walnoot, bierborstel en Frans landbrood. Daarnaast hebben we een groot assortiment kleinbrood en banket zoals gevulde koek, saucijzenbroodjes, appeltaart en croissants. Johannes van Dam noemde onze croissants ooit “de lekkerste van Amsterdam”.

Voor specifieke mogelijkheden voor uw restaurant of bedrijfskantine kunt u contact met ons opnemen. U bent ook van harte welkom om ‘een kijkje in de keuken’ te komen nemen in de bakkerij zelf.

Iambe maakt deel uit van de Raphaëlstichting.