Algemeen

Iambe bakkerij

Wij zijn een biologische bakkerij met twee winkels in hartje Amsterdam.
Onze producten worden bereid door mensen met een verstandelijke beperking. Dat maakt ze zo bijzonder. Brood gemaakt met liefde voor het product en zorg voor de mens erachter. Dit alles onder begeleiding van professionele bakkers.

Aan de van Ostadestraat is onze biologische bakkerij gevestigd. Op de Bilderdijkstraat is een textielwerkplaats waar ondermeer producten van vilt en wol worden gemaakt.

Onze winkels aan het van der Helstplein en de Bilderdijkstraat verkopen het brood & banket en de cadeauartikelen die door ons gemaakt zijn. Tevens kunnen onze klanten er terecht voor een kopje koffie met iets lekkers.

Ambachtelijk en biologisch
Al tien jaar bakken we biologische producten, we zijn dan ook EKO en SKAL gecertificeerd. Voor ons zuurdesembrood maken we gebruik van ons eigen moederdeeg. De broden worden gebakken op een stenen vloer, voor een heerlijke krokante korst. Het grootste deel van het proces is handwerk, met een beetje hulp van machines.

Assortiment en mogelijkheden
We bieden uiteraard traditionele broden zoals licht tarwe en volkoren, maar ook speciaal brood zoals walnoot, bierborstel en Frans landbrood. Daarnaast hebben we een groot assortiment kleinbrood en banket zoals gevulde koek, saucijzenbroodjes, appeltaart en croissants. Johannes van Dam noemde onze croissants ooit “de lekkerste van Amsterdam”.

Voor specifieke mogelijkheden voor uw restaurant of bedrijfskantine kunt u contact met ons opnemen. U bent ook van harte welkom om ‘een kijkje in de keuken’ te komen nemen in de bakkerij zelf.

Buitenwerkplaats
Sinds voorjaar 2018 bieden we aan deelnemers ook de mogelijkheid om onder begeleiding in bloemenpluktuin ‘Lokale bloemetjes’e werken. > Lees meer.

Iambe maakt deel uit van de Raphaëlstichting.