Dagbesteding

iambe-amsterdam-bakkerij-van-ostadestraat

Zoek je een werk- of stageplek in hartje Amsterdam? Kom dan eens langs om een kijkje te nemen. Je bent van harte welkom!

Iambe is een dagbestedingscentrum in Amsterdam. In verschillende werkplaatsen wordt werk geboden aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Met leuke collega’s en begeleid door enthousiaste vakmensen kunnen zij aan de slag in een bakkerij, een textielwerkplaats en een bakkerswinkel, om te werken aan hun vaardigheden en hun ontwikkeling door middel van samenwerking, vakmanschap en dienstverlening. Met trots presenteren ze wat zij kunnen.

Voor wie is Iambe?
Bij Iambe werken over het algemeen jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Om bij Iambe te kunnen werken hoef je geen ervaren bakker, wever of winkelbediende te zijn. Het is belangrijk dat je graag een vak wilt leren en dat je wilt leren van de mensen om je heen.
Bas: ik werk in de bakkerij én in de winkel. In de bakkerij weeg ik vooral de producten af en maak ik koekjes en croissants. In de winkel hou ik de bestellingen bij, maak ik koffie voor de klanten en werk ik ook met de klanten. Er hangt hier een goede sfeer. We hebben regelmatig tijd voor een dolletje.

Bakkerij
In de bakkerij werk je met enthousiaste collega’s onder begeleiding van professionele bakkers. Hier leer je verschillende soorten brood en banket maken. Alle producten waar je mee werkt zijn biologisch of biologisch-dynamisch. Je kunt dus wel zeggen dat er met zorg gewerkt wordt aan een hoogwaardig product.

Textielwerkplaats
In de textielwerkplaats worden prachtige producten gemaakt zoals woonaccessoires, sjaals en nog veel meer. Er wordt met vilt gewerkt, geweven en gebreid. Ook leer je op de naaimachine werken. In deze rustige werkplaats is alle ruimte om je eigen ontwerpen uit te voeren. Deze textielwerkplaats zit in het prachtige Amstelpark in Amsterdam Zuid.

Winkels
In de winkel aan het Van der Helstplein worden alle producten uit de bakkerij en de textielwerkplaats verkocht. Je leert hier met klanten omgaan, verschillende soorten koffie te zetten, broodjes beleggen en met de kassa werken. De winkels zijn echte buurtwinkels. Er komen dagelijks veel vaste klanten die graag een praatje met je maken onder het genot van een kopje koffie en een van de beste croissants van Amsterdam (volgens de bekende fijnproever wijlen Johannes van Dam).

Buitenwerkplaats Jeugdland Amsterdam
Iambe geeft de mogelijkheid om onder begeleiding in Jeugdland Amsterdam te werken. Is dit iets voor jou? Stuur dan een mail aan info@iambe.nl onder vermelding ‘Werkplaats Jeugdland Amsterdam’.

CIZ
Iambe is een dagbestedingsproject. Dat betekent dat je een indicatie ‘Begeleiding groep’ van het CIZ nodig hebt.

En nu?
Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.