Werken

Werken

Aan de achterkant van het terrein staan het Croonjuweel. Dit is het werkplaatsgebouw waar biologische bloembollen worden verpakt. In de maanden dat er geen bollen zijn worden er andere werkstromen opgepakt, zoals het maken van bijenhotels en het kweken van plantjes. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden en talenten van elke deelnemer. De werkplaats maakt gebruik van de grote kas op het terrein. Verder wordt er onkruid gewied en gewandeld in het prachtige buitengebied van de gelukstuin en de waterberging.

Op het Croonjuweel werken bewoners van Croon en Bergh en een aantal externe deelnemers.

Biologische bloembollen

In de werkplaats worden biologische bloembollen in geschenkdoosjes verpakt. Deze doosjes worden door de deelnemers zelf in elkaar gezet. Zo wordt er bij iedere deelnemer gekeken waar hij of zij goed in is. Van het prikken van de luchtgaatjes, tot het in elkaar zetten van de doosjes zelf.

De biologische bloembollen krijgen wij geleverd van firma Huiberts. John en Johanna Huiberts zijn de ouders van een bewoonster op Croon en Bergh. Al vele jaren teelde John verschillende reguliere bolgewassen, wat zorgde voor een ongezonde bodem. Ziektes bleven de kop op steken. Het werd tijd voor een andere kijk op de bollenteelt. Door de manier van leven van hun dochter op Croon en Bergh (biologisch-dynamisch) kwamen zij op het idee om biologisch te gaan telen, om samen met de natuur te werken, in plaats van de natuur te bestrijden. Zo is onze bijzondere samenwerking ontstaan. Voor meer informatie over firma Huiberts: https://huibertsbloembollen.nl/

De met liefde gevulde geschenkdoosjes zijn verkrijgbaar in de webshop van Scorlewald: www.scorlewaldshop.nl

Mocht u een grotere bestelling willen doen (bijvoorbeeld voor een kerstpakket) of een bestelling op maat, neem dan contact op met het Croonjuweel:

werkplaats@croonenbergh.nl

T. 0686878852

* Huiberts Biologische BloembollenĀ ontving in 2015 De Gouden Roerdomp, een prijs die door de provincie Noord Holland was ingesteld om het tij van de afnemende biodiversiteit te keren.