Aanmelden vacature

Toelichting wijze werving en selectieproces:

Plaatsing vacature
De vacature tekst hoeft niet kant en klaar aangeleverd te worden.
Hieronder vind je een invulformulier dat je kan gebruiken om je vacature aan te vragen.
De verdere opmaak van de vacature en de plaatsing neemt de recruiter voor haar rekening.
Plaatsing van de vacature, zowel op de eigen site als op facebook of andere media zal plaatsvinden na akkoord van de leidinggevende. Tot die tijd zal de (concept) vacature niet worden verspreid.

Mocht er behoefte zijn om de vacature via media te verspreiden is het belangrijk dat dit bij het doorsturen van de vacature wordt vermeld. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden.

Afhandeling sollicitanten

  • Elke sollicitant ontvangt van de recruiter een sollicitatiebevestiging
  • De recruiter maakt de eerste selectie (indien anders gewenst graag overleg) en stuurt de sollicitatie door naar leidinggevende met M&O in de CC.
  • Kandidaten die jullie willen uitnodigen worden door de leidinggevende/ sollicitatiecommissie zelf benaderd voor het plannen van een afspraak.
  • Voor kandidaten die niet worden uitgenodigd ontvangt de recruiter graag zo spoedig mogelijk bericht terug voor mogelijk andere locatie of afwijzing.
  • Kandidaten die na gesprek niet worden geselecteerd/aangenomen worden door de leidinggevende zelf benaderd met de reden hiervan. Dit ook graag terugkoppelen aan de recruiter voor evt. mogelijke andere locaties.
  • Is het wel een geschikte kandidaat maar is de keus op iemand anders gevallen dan geeft de leidinggevende dit aan bij de kandidaat en ontvangt de recruiter een terugkoppeling om zo plaatsing van kandidaat bij andere afdelingen/instellingen mogelijk te onderzoeken.

Algemene informatie

Vacature informatie

Contactgegevens

Wat vragen wij

Quotes van de medewerkers van de afdeling

Waar haal je je voldoening uit?
Wat is voor jou een geslaagde dag?
Wat maakt je blij?
Anekdotes?
Leuke korte verhalen of gebeurtenissen?
* Verplicht veld