Molen ’t Roode Hert

Korenmolen-t-Roode-Hert

Van ‘t Roode Hert is in de geschriften al sprake vanaf 1610. Het is echter niet ondenkbaar dat al eerder op de huidige locatie een molen heeft gestaan. De molen ligt vlakbij het centrum, 5 minuten lopen vanaf de Friese brug aan de Frieseweg.
Bij ’t Roode Hert wordt op ambachtelijke wijze verschillende soorten granen vermalen, in hoofdzaak met behulp van windkracht.
De producten vinden hun weg via de grutterij, beneden in de molen, naar de particulier die thuis een ovenheerlijk brood wil bakken. Ook wordt geleverd aan een aantal bakkerijen in de regio.

In de grutterij treft u een ruim assortiment aan artikelen om zelf thuis te bakken.

Vacatures
Lijkt het je leuk om in de grutterswinkel te werken en bestellingen klaar te maken en heb je een indicatie dagbesteding, óf afgegeven middels een beschikking van de gemeente (WMO), óf middels het CIZ  (Wlz), neem dan contact met ons op via m.maris@scorlewald.nl of p.hol@scorlewald.nl.

 

Onze openingstijden
Om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, is besloten om onze vestigingen op de Laat, het Roode Hert en de Otter tijdelijk te sluiten.
Onze bakkerij op de Kennemerstraatweg blijft open voor de verkoop van brood en banket! Wij vragen u om uw begrip en hopen u zo spoedig mogelijk weer van dienst te kunnen zijn.

maandag: 11.00 – 16.30
dinsdag t/m vrijdag: 9.30 – 16.30
zaterdag: 9.30 – 16.00

Molen ’t Roode Hert
Frieseweg 102
1823 CG Alkmaar
t. 072-5155433
e. info@molenhetroodehert.nl