Bedrijf – algemeen

zorgboerderij-dijkgatshoeve-wieringerwerf-antroposofie-algemeen

Op Dijkgatshoeve zijn vijf werkgebieden:

  1. het landbouwbedrijf met de koeien en schapen
  2. de melkverwerking in de vorm van een kaas- en kwarkmakerij
  3. de bosbouw in de vorm van beheerswerkzaamheden van een van de mooiste natuurgebieden in de Wieringermeer
  4. de groentetuin
  5. de winkel en catering

Klik hier voor flyer over dagbesteding.

Dijkgatshoeve wil een belangrijke cultureel-maatschappelijke uitstraling krijgen in de Wieringermeer. We hopen dat tal van doelgroepen zich hier welkom gaan voelen. Zo zal Staatsbosbeheer rondleidingen vanaf deze plek gaan starten. Ook is er een zaal met keuken waar verenigingsleven, stichtingen en bedrijfsleven met hun eigen activiteiten gebruik van kunnen maken. Maar ook vogelaars, wandelaars, fietsers, recreanten en toeristen zijn van harte welkom.

Duurzaamheid neemt een belangrijke plek in in de ontwikkeling van deze gemeenschap. Zo stelt Staatbosbeheer de eis dat het 80 hectare grote gebied alleen op basis van biologische uitgangspunten beheerd mag worden. Gebruik van pesticiden en kunstmest zijn dus uit den boze. De energievraag ter plekke vindt op een milieuverantwoorde wijze plaats.
Het concept hiervoor is ontworpen door ZON-energie. Een adviesbureau voor alternatieve energie. Voor de energie wordt gebruik gemaakt van het warmte/koude opslagprincipe (WKO), zonnestraling en door een computergestuurde houtkachel.