Over ons

DSCF0979-kopie-3

In een prachtig monumentaal pand aan de Middenweg in hartje Middenbeemster is de Kosterij gevestigd. Op de eerste verdieping is een keuken en werkplaats. We zijn een dagbestedingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze deelnemers leiden je graag rond!

Sinds 1 februari 2021 werken wij samen met Nancy Bakker, een enthousiaste onderneemster uit de Beemster. Deze onderneming heet ‘Bij Moeders in de Kosterij’. Hier kun je terecht voor de lekkerste biologische levensmiddelen, streekproducten, ambachtelijk brood gemaakt door de bakkers van Breidablick, en ook zijn er mooie handgemaakte spullen te koop gemaakt op de werkplaatsen van Breidablick.

Bij Moeders kun je op ieder moment van de dag binnenvallen voor lekker eten: eerlijke en heerlijke biologische of boerenlogische levensmiddelen en maaltijden. Als koken even niet uitkomt, maar ook voor een gezonde lunch, snel ontbijt of om gewoon lekker te genieten van een koffie of boeren high tea (of low tea, een variant met minder suiker én weinig koolhydraten!). Afhalen, bezorgen en (zodra de corona regels het weer toelaten) gezellig aanschuiven.

Het is de bedoeling dat Bij Moeders daarnaast nog een extra, sociale rol in de Beemster gemeenschap gaat spelen door o.a. het organiseren van kooklessen en workshops, het geven van lezingen over diverse onderwerpen maar ook het opzetten van diverse kook- en eetgroepen. Kortom, Bij Moeders in de Kosterij telt iedereen en iedereen telt mee!

Kijk voor meer informatie op www.bijmoeders.com

De Kosterij is onderdeel van Breidablick, een instelling van de Raphaëlstichting
Klik hier voor meer informatie over wachttijden en het aanbod van zorgzwaarte waarvoor de instelling is toegelaten. Voor informatie over aanmelding kunt u terecht bij de afdeling zorgbemiddeling van het centraal bureau van de Raphaëlstichting. Klik hier voor meer informatie.